Faşist AfD Eşbaşkanı Weidel ve Musk’tan canlı yayın: ‘Hitler komünist, sosyalist bir adamdı’
Faşist Almanya için Alternatif (AfD) Eşbaşkanı Alice Weidel ve Elon Musk Canlı Yayında Buluştu
Faşist Almanya için Alternatif (AfD) Eşbaşkanı ve federal başbakan adayı Alice Weidel ile milyarder iş insanı Elon Musk, 9 Ocak Perşembe günü Musk’ın sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformunda düzenlenen canlı yayında bir araya geldi. Daha önce X hesabından “Almanya’yı sadece AfD kurtarabilir” paylaşımı yapan ve ardından Welt am Sonntag gazetesi için kaleme aldığı yazıda AfD’ye desteğini yeniden dile getiren Musk, dün yaptığı açıklamalarda AfD’ye destek verdi.
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Weidel ve Musk canlı yayın sırasında göç, Alman bürokrasisi, enerji politikası, uzayda kurulacak olası koloniler, tanrı ve Adolf Hitler gibi bir dizi konuyu ele aldılar. Musk, “İnsanlar gerçekten AfD’nin arkasında olmalı; aksi takdirde Almanya’da işler çok çok daha kötü bir hâl alacak” şeklinde konuştu. Weidel’ın Musk’ın desteğine minnettarlığını ifade etmesinin ardından, Weidel, Musk’ın kendisine karşı duyduğu minnettarlığı dile getirerek medya dünyasındaki önyargıları kıran bir konuşma fırsatı sunduğunu belirtti.
WEIDEL: AfD, MUHAFAZAKAR LİBERAL BİR PARTİ
Musk’ın AfD’nin Hitler’in Nazilerine benzer olabileceği endişelerini ortadan kaldırmasını istemesi üzerine konuşan Alice Weidel, Hitler’in ‘bir komünist olduğunu’ iddia ederek kendi partisinin ‘muhafazakar liberal bir parti’ olduğunu vurguladı.
Weidel, şu ifadeleri kullandı: “Tarihimizdeki bu korkunç dönemin ardından (diğer partilerin) en büyük başarısı, Adolf Hitler’in sağcı ve muhafazakar olarak damgalamalarıydı. O, bunun tam tersiydi. Muhafazakar değildi, özgürlükçü değildi. Komünist, sosyalist bir adamdı.”
MUSK: İZİN ALMAK İÇİN BİR KAMYON DOLUSU KAĞIT GEREKTİ
Musk, Almanya siyasetine ‘ağırlığını koyma’ hakkını savunarak ülkedeki ‘önemli yatırımlarını’ temel gösterdi. Musk, Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikasını Brandenburg’da açmış ve AfD’nin regülasyon, vergiler ve piyasaların serbestleştirilmesi konusundaki yaklaşımını övmüştü. Burokratik engellere rağmen Tesla fabrikasını açan Musk, “Sanırım iznimiz 25 bin sayfaydı. Ve hepsinin kağıda basılı olması gerekiyordu. Sonra çok fazla kopya almamız gerekiyordu. Kelimenin tam anlamıyla bir kamyon dolusu kağıttı” şeklinde konuştu.
Enerji konusunda da değerlendirme yapan Elon Musk, Almanya’nın yenilenebilir enerji çabalarını desteklemesine rağmen nükleer santrallerin kapatılmasının kötü bir fikir olduğunu düşündüğünü ifade etti. Musk, “Almanya’nın Rusya’dan gelen gaz tedarikleri kesildikten sonra enerji santrallerini kapattığını görünce bunun gördüğüm en çılgın şeylerden biri olduğunu düşündüm” yorumunda bulundu.
MUSK’TAN WEIDEL’A ‘İSRAİL’ SORUSU
İki isim, konuşmalarında İsrail’e de değindi. Weidel, Musk’ın ‘İsrail hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna, “Orta Doğu ve İsrail’deki duruma ilişkin çok okuma yaptıkça durum daha karmaşık bir hal alıyor. Dürüst olmam gerekirse olası bir çözüm var mı diye sana sormak istedim zira, benim mütevazı görüşüme göre bir çözüm yok” şeklinde cevap verdi.
Musk’ın sorusunu “İsrail’in varlığını destekliyor musun?” şeklinde revize etmesi üzerine Alice Weidel, “Tabii ki. Alman toplumu olarak Yahudileri Müslüman saldırılardan korumalıyız” şeklinde konuştu. Weidel, İsviçre, Fransa ve Avusturya’daki Yahudilerin de büyük korku içinde yaşadığını öne sürdü. Elon Musk da konuşmasında İsrail’e destek verirken ölen sivillere karşı da empati duyulması gerektiğini vurguladı.
Alice Weidel, Avrupa Birliği politikalarını eleştirirken Almanya’nın eğitim sistemi ve geçmişteki yeşil politika kararlarını da sorguladı. Sohbet 200 binden fazla kişi tarafından dinlendi.
(DIŞ HABERLER SERVİSİ)